Meester in de Klas

Meester in de klas is aan haar vijfde druk toe!

Aan de hand van indringende, ontroerende situaties en verrassende eyeopeners, helpt Meester in de klas je weer de regie te nemen over het werk en professioneel én met meer plezier in de klas te staan. Je krijgt praktische en bemoedigende adviezen om met jezelf, je leerlingen, je team en de ouders aan de slag te gaan om het beste in elk kind naar boven te halen en de beste versie van jezelf te zijn.

Meester in de klas is een boek over en voor leerkrachten, directeuren, intern begeleiders en schooladviseurs/psychologen/orthopedagogen/ambulant begeleiders.

Maar eigenlijk is het een boek voor iedereen die met kinderen of in teamverband werkt.

Bekijk hier het inkijkexemplaar! Zie ook hoe Luc Koning Meester in de klas tot winnaar kiest van een stapeltje onderwijsboeken!

Meester in de Klas is een zeer rijkgevuld coachend handboek voor leerkrachten en andere onderwijsgevenden. Een aanrader voor alle collega’s.
Joyce Stitselaar
Groepsleerkracht

Meester in de klas gaat over een prachtig beroep: de leerkracht die ertoe doet en het verschil maakt voor leerlingen. Het is een persoonlijk, respectvol, hartverwarmend, optimistisch, informatief, inspirerend, gedurfd, professioneel en confronterend boek. Simone gaat lastige onderwerpen, zoals werkdruk, klagen over passend onderwijs en plofklassen, niet uit de weg; ze werpt er een originele blik op. Hier en daar krijgt de lezer ongevraagde adviezen, zoals ‘pak je verantwoordelijkheid’.
Het boek zet je aan het denken, maar biedt je ook houvast met heldere do’s en dont’s.
Noëlle Pameijer
School-, GZ- en kinderpsycholoog

Simone schreef een praktisch boek waarin ze moeiteloos bekende theorie integreert, waardoor haar boodschap ‘body’ krijgt. Het boek ordent en zet aan tot reflectie om huidig en toekomstgericht onderwijs vorm te geven.
Christine Brons
Psycholoog en beeldcoachopleider

Wat een geweldig boek! Je laat zien dat leerkracht zijn een vak is, een prachtig vak. Zo’n boek was er nog niet voor leerkrachten. (…) Meester in de klas is een soort Covey voor leerkrachten.
Gerard van Vegchel
Intern begeleider en leerkracht

Bij het lezen van Meester in de klas ervaar je wat leerlingen in de klas zouden moeten ervaren. In dit prettig lezende boek word je uitgedaagd, nieuwsgierig gemaakt, aan het denken gezet en gestimuleerd om je werk nog beter te maken. De voorbeelden zijn herkenbaar en de suggesties heel goed toepasbaar in je eigen groep. Maar het allerbelangrijkste: het kind, de leerling wordt gezien. Niet als een wezentje op weg naar ‘een echt mens’, maar als een volwaardig persoon met behoefte aan erkenning van een betekenisvolle andere. Elke leerkracht zal de schrijvende Simone van Dijk herkennen als zo’n betekenisvolle andere. Niet (alleen) voor kinderen, maar zeker (ook) voor collega’s. Een praktisch, prettig en stimulerend boek.
Peter Mol
Orthopedagoog en directeur Gedragondersteuning

De winkelprijs van Meester in de klas is € 27,50. Inclusief 20 praktische bijlagen en downloads. Je kunt het hier bestellen.

Korting!

Schoolleiders bestellen het boek meteen voor het hele team, om de leerkrachten te bedanken voor hun inzet dit jaar, wil jij dat ook? Mail me dan even via info@simonetraint.nl. Bij aankoop van meer dan 10 boeken tegelijk kan ik je een aantrekkelijke korting van 10% aanbieden. Bij aankoop van 30 boeken of meer kan ik je een korting van 20% aanbieden. Wil je meer dan 50 boeken tegelijk, dan betaal je nog maar €19,25 per boek.

Meester in de klas
Persoonlijk leiderschap voor leerkrachten
Simone van Dijk
isbn 9789491757600, 224 blz. € 27,50. Inclusief 20 praktische bijlagen en downloads.

Op basis van de inhoud van het boek verzorg ik inspiratiebijeenkomsten en cursussen. Zo verzorgde ik 10 februari 2020 op de Landelijke Conferentie voor IB’rs een workshop Meester in de klas, de leerkracht in positie.  www.ibdag.nl . Deze werd met een gemiddelde van 8,6 gewaardeerd (evaluatie onder 120 deelnemers). 17 deelnemers gaven de workshop een 10!

Simone van Dijk