Traumasensitief Onderwijs (TSO) en Handelingsgericht Werken&Arrangeren (HGW&HGA)

Ook in 2022-2023 investeerde ik ruim in de verdieping van mijn kennis en kunde op het gebied van Traumasensitief werken in zorg en opvang en Traumasensitief Onderwijs (TSO).

Ik las en lees boeken en artikelen, en volg nascholingen bij Hechter Den Haag, deed de opleiding train de trainer bij Leony Coppens, en pas inzichten toe in de praktijk.

Met veel plezier en focus integreer al deze nieuwe kennis in mijn handelen als coach, docent en schoolbegeleider/teamtrainer. Het blijkt een erg vruchtbare combinatie. Jongeren worstelen met zichzelf en volwassenen worstelen met het gedrag van jongeren.

Voor iedereen die werkt in het onderwijs, in begeleiding & coaching, jeugdhulp, kinderopvang, sportomgeving, geldt:

HGW + HGA + TSO = een 100% passende werkwijze.

Alles komt samen: mijn coachingsopleidingen bij HSA en 5D, mijn inmiddels 25 jaar coachingservaring, mijn 56 jaar levenservaring, mijn ervaring als leraar, docent HBO, coach, trainer en leidinggevende, mijn eerder gevolgde coachingsopleiding en trainingsmodules bij Karin de Galan. Daniël Ofman, Daniëlle Braun en anderen, en nu deze TSO-verdiepingsopleidingen.

Ook al staat mijn TSO-aanbod nog niet uitgewerkt op de website, de eerste boeking voor een teamtraject staat al gepland, startend in januari 2024.

Uiteraard mag je me contacten als ook jouw school of instelling interesse heeft om zo’n traject te starten in 2024-2025, zie mijn contactgegevens. We kunnen dan in de loop van 2024 de nodig voorbereiding starten.

 

Simone van Dijk