Aanwijzingen voor collega’s om online te trainen

Ik heb iets voor je!

In deze ‘nieuwe werkelijkheid’ Zoom ik me een slag in de rondte. Jij waarschijnlijk ook?

Naast video-bellend overleggen met pakweg 6 deelnemers tegelijk voer ik nu ook trainingen met groepen van 15-40 deelnemers video-bellend uit.

Hele schoolteams die dan tegelijk online komen.

Om rust, structuur en focus aan te brengen, heb ik een aantal aanwijzingen bij elkaar gezet die ik vooraf aan de deelnemers stuur. Voor  mezelf heb ik een spiekbrief gemaakt met wat ik allemaal moet doen in het half uur voor ik online ga. Ook heb ik een paar dia’s gemaakt die ik op mijn 2e scherm open heb staan om goed met de groep te starten. Ik leg spelregels uit en licht een paar technische functies kort toe zoals hoe dat gaat met die break out rooms en ja, dat je me daar gewoon bij kunt halen en hoe je samen bestanden kunt delen terwijl je in die aparte ruimte samen online werkt. Ik rond elke training ook weer met een dia op mijn 2e scherm af om zo zorgvuldig mogelijk te handelen.

Je hoeft niets te betalen voor de downloads, maar het mág wel. Zo heb ik toch nog iets van inkomsten in coronatijd.

Mocht je de bestanden handig vinden, stort dan een bedrag dat jij passend vindt op mijn rekening (het rekeningnummer vind je bovenin de koptekst van de Spiekbrief), tel er 21% BTW bij op* en zet erbij ‘Vergoeding download Spiekbrief’.

Bijvoorbeeld €1,00 plus €0,21% BTW= €1,21 of €5,00 plus €1,05 BTW= €6,05. Dit zijn rekenvoorbeelden. Stort een bedrag dat jij passend vindt.

Veel plezier ermee!

Meer handige downloads vind je onder het tabblad Publicaties.

zorgvuldighandelen onlinetrainenmetbehoudvankwaliteit   spiekbriefjevoordejuf    elkaarhelpeninCoronacrisis

Simone van Dijk