anderen over mij

“Daar waar jij komt gebeurt iets met mensen, ze komen in beweging. Je bent echt. Daarom voelen mensen zich bij jouw coaching vrij en ook uitgedaagd om belangrijke dingen te zeggen. En waar een ander deze zou laten liggen, pak jij deze uitspraken, door je sensitiviteit voor dit soort zaken en je grote ervaring, direct op, om hier een leermoment, met soms een hefboomwerking , van te maken.

Het is mooi om te zien hoe het team in enkele maanden tijd werk maakt van HGW .  Een van de teamleden zei: ‘Ik heb het gevoel dat we weer meer een team worden en dat er één lijn door de school komt’.

Je geeft inzicht in hoe communicatie en samenwerking soms fout kunnen lopen door heel begrijpelijke en normale reacties van medewerkers, terwijl die medewerkers eigenlijk hetzelfde doel nastreven.  Door hier inzicht in te geven en samen oplossingen te bedenken komen mensen in beweging en komt de organisatie als geheel verder.

Met jouw kennis van zaken, enthousiasme en inspiratie heb ik als directeur het inzicht en het vertrouwen gekregen door te gaan op de ingeslagen weg.

De voorbereidingsgesprekken zijn kleine feestjes.”

Alex Rietbroek, directeur RKB De Roelevaer Roelofarendsveen

 

“Ik vind het fijn om met je te werken omdat je toegankelijk bent. Je stemt af op de praktijk waarin je werkt. Je ziet veel en selecteert in deze info met een duidelijk doel. Vooral in de kleine persoonlijke contacten weet je mensen te raken, vertrouwen te geven en een open houding terug te vragen door hoe je de boodschap brengt. Je zet mensen in een positieve sfeer in regie, aan t werk. Vooral zelf aan t werk en in eigen proces.
Eye openers, aha momentjes.”

Nicolien Duivesteijn, Intern begeleider SBO de Vlieger Leiden

 

“In elk gesprek valt het me op hoeveel bagage je hebt. Je geeft me ‘a la minute’ zoveel waardevolle tips. Daar krijg ik energie van.”

Willy Tas, Intern Begeleider KBS De Schakel Leiderdorp

 

“Jij weet het team met de neuzen dezelfde kant op te krijgen door ons te inspireren. Jouw persoonlijkheid wekt vertrouwen op, waardoor er openheid ontstaat en teamleden zich kwetsbaar durven op te stellen. In de adviesgesprekken ben je positief kritisch. Je durft de vinger op de zere plek te leggen, zonder dat mensen zich persoonlijk aangevallen of afgebrand voelen. Dit komt mede doordat je de goede vragen durft te stellen en oplossingsgericht werkt.”

Karin Vletter, leerkracht en bouwcoördinator op de Fortgensschool Voorschoten

 

Jij straalt, met alles wat je in je hebt, uit waar je voor staat!  Vanuit doorleefde kennis en ervaring speel je veelzijdig met communicatie en inhoud. Je deelt in kracht, kwetsbaarheid, humor, lef en passie en dat maakt je aanraakbaar. Ik leer van de transparante wijze waarop je confrontaties aangaat en zaken bespreekbaar maakt.  Lees verder Feedback van

Margreet Tomassen , Adviseur Passend Onderwijs samenwerkingsverband PPO regio Leiden

 

“In 2014 gaf Simone op de TIB praktijkdag een masterclass Handelingsgericht werken en arrangeren, die met gemiddeld een 9,4 werd gewaardeerd.”

Marcel Mathijssen, uitgever en organisator van de WIB-en TIB-conferenties

 

“Beste Simone, Hartelijk dank voor het ondersteunende gesprek en de mail die je er vervolgens achteraan stuurt. Het inspireert mij enorm.”

Sander Meijer, Directeur KBS De Schakel Leiderdorp

 

“Je aanpak is mede door je betrokkenheid zeer motiverend en stimulerend. Je neemt de collega’s mee, zet ze daadwerkelijk in beweging  en laat ze reflecteren op hun handelen.

De samenwerking verloopt uitstekend. Je hebt duidelijk voor ogen waar je heen wilt. Je luistert goed naar ons en je neemt onze vragen en opmerkingen mee in je aanpak.  Je observeert goed en handelt snel.

Ferry Gubbels, directeur basisschool de Archipel Almere

 

Al onze studenten hebben op de laatste evaluaties van de Minor Passend Onderwijs jou als hele goede, fijne, inspirerende gastdocent beoordeeld. Als jij voor een groep staat gebeurt er iets positiefs en prikkel je mensen met je passie en praktijkvoorbeelden. Je bent zelf het levende bewijs van een goede leraar.

Ellen Postumus, docent pedagogiek aan Inholland

 

“Wat ik heel prettig vind van Simone is dat ze mij heeft geleerd om uit de dramadriehoek te stappen. Ze heeft ervoor gezorgd dat ik meer zelfvertrouwen heb gekregen.  Ook heeft ze mij begeleid in hoe mijn bouwvergaderingen nog beter/effectiever konden.  Simone, je zorgt ervoor dat ik mij veilig en op mijn gemak voel, waardoor ik alles openlijk durf te bespreken. Het is fijn om met je samen te werken.”

Jolanda Genc, onderbouwleerkracht en bouwcoördinator Vijf Sterren Amsterdam Noord

 

“Simone weet door haar inspirerende presentatie, die bodem vindt in haar jarenlange praktijkervaring binnen het onderwijs als leerkracht, directeur en schoolbegeleider, de adviseurs van PPO , directeuren, IB-ers en schoolteams enthousiast te maken voor het handen en voeten geven aan HGW.

De theorie gaat leven als Simone vertelt en begeleidt. De adviseurs PPO ontwikkelen hierdoor tot ‘HGW-specialisten’.

Simone houdt ons gevraagd en ongevraagd een spiegel voor. Ze is trouw in haar afspraken, communiceert helder over wat wel en niet haalbaar is, voorziet ons van veel relevante achtergrondinformatie en is daarbij zeer plezierig in de omgang!  Kortom: wij zijn erg enthousiast over Simone en de wijze waarop ze haar opdracht uitvoert binnen PPO.”

John Huigsloot, teamleider adviseurs, en Rich van den Berg, directeur  swv PPO regio Leiden

 

“Simone, mijn team vindt jou prettig als trainer: je hebt veel kennis en brengt die erg praktijkgericht over; je bent levendig en hebt een ‘lichte toon’, maar je zegt ook waar het op staat en confronteert leerkrachten waar nodig. Je erkent dat sommige veranderingen lastig kunnen zijn en tijd vragen. J (leerkracht bovenbouw) zei “Eindelijk eens een trainer waar ik iets aan heb.”

Als directeur vind ik het fijn, dat je de verschillende teamleden durft aan te spreken en dat je ook mij stimuleert om te sturen op verandering en borging. ”

Emma Lieske, directeur Hildebrand van Loonschool Amsterdam

 

“Afgelopen schooljaar hebben wij intensief samengewerkt met Simone. Een scholing op maat waarin we de inzichten van John Hattie hebben gecombineerd met HGW. Wij hebben een aantal studiedagen gevolgd waarin Simone, na overleg met directie, een programma vol afwisseling heeft verzorgd. Door het voeren van flitsbezoeken en het geven van feedback op wat er tijdens de bezoeken gezien is, hebben de leerkrachten meer inzicht gekregen in hun sterke kanten en kunnen zij aan de slag met de verbeterpunten.”

Conny van der Krogt, intern begeleider en  leerkracht groep 8 Fortgensschool Voorschoten

 

Snel te bereiken voor een afspraak

Is een onderwijsmens tot in haar tenen

Mindsetting waar alle collega’s enthousiast over zijn

Ook meedenken voor het vervolg van wat de school wil bereiken

Nauwe betrokkenheid van kinderen en ouders wordt door haar gestimuleerd

Enthousiasme is aanstekelijk

Miek van Dijk, intern begeleider Leidse Houtschool

Lees hier recente evaluaties van webinars!

Lees nog meer referenties

Terug naar werkwijze