anderen over mij

“Jij hebt mij echt geweldig geholpen. Jij hebt mij tot 10 cijfers achter de komma ontleed, altijd met respect en veel humor, waardoor ik snapte waarom ik vorig jaar op XX-school zo onderuit ging. Ik weet nu wat mijn valkuilen zijn en hoe ik deze moet voorkomen. De keukentrap heb ik erin gehouden, die blijf ik als metafoor gebruiken. Ik vergeet ‘m nog wel eens even uit de kast te halen, maar ik herken die overvolle prullenbakken waarvan ik de deksel niet meer fatsoenlijk dichtkrijg gelukkig op tijd! ūüôā Ik voel me heel erg OKE, dank!!!

Annelies de Klerk, leerkracht over haar coachingstraject

“Heerlijk samengewerkt! Simone kon goed doorvragen om te komen tot mijn behoeftes en sloot daar bij aan. Met haar ervaringen was ze in staat handreikingen te doen die mij een sterkere schoolleider maken. Simone nam de tijd en gaf mij de regie. Dank je wel Simone!”

Marijke Cals-Stenger, schooldirecteur over haar coachingstraject

“Fijn om iemand te ontmoeten die naast me gaat staan en met me meedenkt op een doortastende manier met oplossingen zoeken.

Angelique Hoogenboom, leerkracht over haar coachingstraject

Enthousiast, eerlijk, positief, motiverend, energiek. Dit zijn de dingen waar ik gelijk aan moet denken als het gaat over Simone. De bezoeken in de klas en de gesprekken erna hebben mij geholpen om kritisch naar mijn handelen te kijken. Samen hebben wij handvatten bedacht die ik kan gebruiken in de klas. Zij weet heel goed jouw kracht(en) te benoemen en te gebruiken, dit werd mij al duidelijk tijdens het gesprek na de eerste observatie. Als sparringpartner gaf zij mij het gevoel dat wij samen naar oplossingen zochten en ook vonden.

Sébastiaan Zaalberg, leerkracht over zijn coachingstraject

“Simone, ik vind je een prettig persoon om mee te sparren over de klas en de toekomst. Knap zoals je ook ondertussen de tijd bewaakte (je had de hele ochtend flitsbezoeken en gesprekken staan), maar toch ook persoonlijk de diepte in kon gaan. Ik hoop dat we elk jaar op school gaan flitsen met jou.

Mandy Over, leerkracht over flitsbezoeken

 

“Daar waar jij komt gebeurt iets met mensen, ze komen in beweging.¬†Je bent echt. Daarom voelen mensen zich bij jouw coaching vrij en ook uitgedaagd om belangrijke dingen te zeggen. En waar een ander deze zou laten liggen, pak jij deze uitspraken, door je sensitiviteit voor dit soort zaken en je grote ervaring, direct op, om hier een leermoment, met soms een hefboomwerking , van te maken.

Het is mooi om te zien hoe het team in enkele maanden tijd werk maakt van HGW .¬† Een van de teamleden zei: ‘Ik heb het gevoel dat we weer meer een team worden en dat er √©√©n lijn door de school komt’.

Je geeft inzicht in hoe communicatie en samenwerking soms fout kunnen lopen door heel begrijpelijke en normale reacties van medewerkers, terwijl die medewerkers eigenlijk hetzelfde doel nastreven.  Door hier inzicht in te geven en samen oplossingen te bedenken komen mensen in beweging en komt de organisatie als geheel verder.

Met jouw kennis van zaken, enthousiasme en inspiratie heb ik als directeur het inzicht en het vertrouwen gekregen door te gaan op de ingeslagen weg.

De voorbereidingsgesprekken zijn kleine feestjes.”

Alex Rietbroek, directeur RKB De Roelevaer Roelofarendsveen

 

“Ik vind het fijn om met je te werken omdat je toegankelijk bent.¬†Je stemt af op de praktijk waarin je werkt. Je ziet veel en selecteert in deze info met een duidelijk doel. Vooral in de kleine persoonlijke contacten weet je mensen te raken, vertrouwen te geven en een open houding terug te vragen door hoe je de boodschap brengt. Je zet mensen in een positieve sfeer in regie, aan t werk. Vooral zelf aan t werk en in eigen proces.
Eye openers, aha momentjes.”

Nicolien Duivesteijn, Intern begeleider SBO de Vlieger Leiden

 

Lees hier tientallen reviews in 1 A4tje n.a.v een webinar Handelingsgericht arrangeren, november 2020

 

“In¬†elk¬†gesprek¬†valt¬†het¬†me¬†op¬†hoeveel¬†bagage¬†je hebt. Je¬†geeft¬†me¬†‘a¬†la¬†minute’¬†zoveel¬†waardevolle¬†tips. Daar¬†krijg¬†ik¬†energie¬†van.”

Willy Tas, Intern Begeleider KBS De Schakel Leiderdorp

 

Simone is een zeer enthousiaste, gedreven en energieke vrouw. Tijdens haar trainingen maakt ze gebruik van afwisselende werkvormen die ervoor zorgen dat je als team actief bezig bent met de visie en inhoud van je werk. Ze heeft een goede kijk op een organisatie en oppert een duidelijke visie over wat er binnen een organisatie nodig is om verandering in gang te zetten. Ze heeft mij ge√Įnspireerd om kritisch te kijken naar wat ik belangrijk vind en naar wat ik bijdraag aan de organisatie. Ik heb Simone ervaren als een deskundige op het gebied van onderwijsontwikkeling. Ze heeft een zeer groot reflecterend vermogen en probeert situaties altijd te analyseren tot het ‘plaatje’ klopt en bekijkt dan wat haar eigen rol hier in is of kan zijn. Persoonlijk vind ik haar een geweldige sparringpartner. Fijn om idee√ęn over onderwijs ontwikkeling met haar te kunnen delen. Simone toont zich erg betrokken, is snel en goed in haar analyse en kan op een prettige manier kritische vragen stellen die je aan het denken zetten. Blij dat ik haar tegen ben gekomen!!

Yvonne Vugts, schoolpsycholoog/orthopedagoog

 

“Jij¬†weet het team met de neuzen dezelfde kant op te krijgen door ons te inspireren. Jouw persoonlijkheid wekt vertrouwen op, waardoor er openheid ontstaat en teamleden zich kwetsbaar durven op te stellen. In de adviesgesprekken ben je positief kritisch.¬†Je durft de vinger op de zere plek te leggen, zonder dat mensen zich persoonlijk aangevallen of afgebrand voelen. Dit komt mede doordat je de goede vragen durft te stellen en oplossingsgericht werkt.”

Karin Vletter, leerkracht en bouwcoördinator op de Fortgensschool Voorschoten

 

Jij straalt, met alles wat je in je hebt, uit waar je voor staat!  Vanuit doorleefde kennis en ervaring speel je veelzijdig met communicatie en inhoud. Je deelt in kracht, kwetsbaarheid, humor, lef en passie en dat maakt je aanraakbaar. Ik leer van de transparante wijze waarop je confrontaties aangaat en zaken bespreekbaar maakt.  Lees verder Feedback van

Margreet Tomassen , Adviseur Passend Onderwijs samenwerkingsverband PPO regio Leiden

 

“In 2014 gaf¬†Simone op de TIB praktijkdag een masterclass¬†Handelingsgericht werken en arrangeren, die met gemiddeld een 9,4 werd gewaardeerd.”

Marcel Mathijssen, uitgever en organisator van de WIB-en TIB-conferenties

 

“Beste Simone, Hartelijk dank voor het ondersteunende gesprek en de mail die je er vervolgens achteraan stuurt. Het inspireert mij enorm.”

Sander Meijer, Directeur KBS De Schakel Leiderdorp

 

“Je aanpak is mede door je betrokkenheid zeer motiverend en stimulerend. Je neemt de collega‚Äôs mee, zet ze daadwerkelijk in beweging¬† en laat ze reflecteren op hun handelen.

De samenwerking verloopt uitstekend. Je hebt duidelijk voor ogen waar je heen wilt. Je luistert goed naar ons en je neemt onze vragen en opmerkingen mee in je aanpak.  Je observeert goed en handelt snel.

Ferry Gubbels, directeur basisschool de Archipel Almere

 

Al onze studenten hebben op de laatste evaluaties van de Minor Passend Onderwijs jou als hele goede, fijne, inspirerende gastdocent beoordeeld. Als jij voor een groep staat gebeurt er iets positiefs en prikkel je mensen met je passie en praktijkvoorbeelden. Je bent zelf het levende bewijs van een goede leraar.

Ellen Postumus, docent pedagogiek aan Inholland

 

“Wat ik heel prettig vind van Simone is dat ze mij heeft geleerd om uit de dramadriehoek te stappen. Ze heeft ervoor gezorgd dat ik meer zelfvertrouwen heb gekregen.¬† Ook heeft ze mij begeleid in hoe mijn bouwvergaderingen nog beter/effectiever konden.¬†¬†Simone, je zorgt ervoor dat ik mij veilig en op mijn gemak voel, waardoor ik alles openlijk durf te bespreken. Het is fijn om met je samen te werken.”

Jolanda Genc, onderbouwleerkracht en bouwcoördinator Vijf Sterren Amsterdam Noord

 

“Simone weet door haar inspirerende presentatie, die bodem vindt in haar jarenlange praktijkervaring binnen het onderwijs als leerkracht, directeur¬†en schoolbegeleider, de adviseurs van PPO , directeuren, IB-ers en schoolteams enthousiast te maken voor het handen en voeten geven aan HGW.

De theorie gaat leven als Simone vertelt en begeleidt. De adviseurs PPO ontwikkelen hierdoor tot ‚ÄėHGW-specialisten‚Äô.

Simone houdt ons gevraagd en ongevraagd een spiegel voor. Ze is trouw in haar afspraken, communiceert helder over wat wel en niet haalbaar is, voorziet ons van veel relevante achtergrondinformatie en is daarbij zeer plezierig in de omgang!¬† Kortom: wij zijn erg enthousiast over Simone en de wijze waarop ze haar opdracht uitvoert binnen PPO.”

John Huigsloot, teamleider adviseurs, en Rich van den Berg, directeur  swv PPO regio Leiden

 

“Simone, mijn team vindt jou prettig¬†als trainer: je hebt veel kennis en brengt die erg praktijkgericht over; je bent levendig en hebt een ‘lichte toon’, maar je zegt ook waar het op staat en confronteert leerkrachten waar nodig. Je erkent dat sommige veranderingen lastig kunnen zijn en tijd vragen. J (leerkracht bovenbouw) zei “Eindelijk eens een trainer waar ik iets aan heb.”

Als directeur vind ik het fijn, dat je de verschillende teamleden durft aan te spreken en dat je ook mij stimuleert om te sturen op verandering en borging.¬†”

Emma Lieske, directeur Hildebrand van Loonschool Amsterdam

 

“Afgelopen schooljaar hebben wij intensief samengewerkt met Simone. Een scholing op maat waarin we de inzichten van John Hattie hebben gecombineerd met HGW. Wij hebben een aantal studiedagen gevolgd waarin Simone, na overleg met directie, een programma vol afwisseling heeft verzorgd.¬†Door het voeren van flitsbezoeken en het geven van feedback op wat er tijdens de bezoeken gezien is, hebben de leerkrachten meer inzicht gekregen in hun sterke kanten en kunnen zij aan de slag met de verbeterpunten.”

Conny van der Krogt, intern begeleider en  leerkracht groep 8 Fortgensschool Voorschoten

 

Snel te bereiken voor een afspraak

Is een onderwijsmens tot in haar tenen

Mindsetting waar alle collega’s enthousiast over zijn

Ook meedenken voor het vervolg van wat de school wil bereiken

Nauwe betrokkenheid van kinderen en ouders wordt door haar gestimuleerd

Enthousiasme is aanstekelijk

Miek van Dijk, intern begeleider Leidse Houtschool

 

 

Lees nog meer referenties

Terug naar werkwijze